Myšlenka

Dovolil bych si dnes napsat jednu důležitou myšlenku, rozepsanou v následujících větách. Děti, to je naše radost, ale také velká starost. V dnešní uspěchané době, jsou opravdu kladeny velké nároky na rodiče a výchova dětí je o to složitější, jak na ně mají možnost působit, různá dětem dostupná média, televizí počínaje a internetem konče.

Role rodičů je velice zodpovědná a někdy lze jen obtížně skloubit náročné zaměstnání s rodinou a ještě věnovat dostatečný čas dětem. Hodně rodičů si pak klade otázku, zda jejich potomek půjde po té „správné cestě“ a nesklouzne do nějakých problémů, či přímo kriminálního chování. Je proto třeba dbát velký důraz při výchově dětí na to, aby jim byla vštípena pravidla, která dodržuje každý slušný člověk a především, aby měli v životě cíl a naučili se, že i za každým byť malým úspěchem, je odpovídající námaha a nic není zadarmo. O to více si pak budou vážit výsledků svého snažení. Velkým pomocníkem a motivátorem je v této oblasti sport.

Sport děti vede k pečlivosti, disciplíně, zodpovědnosti a k respektu autority. Děti mají možnost si zábavnou formou vštípit důležité návyky, pracovat v kolektivu, vzájemně si pomáhat, respektovat názor druhého a poučit se z chyb.

Jsem proto velice rád, že mohu v této oblasti také dětem něco přinést a snažit se těmto našim malým človíčkům ukázat, že pokud chtějí opravdu něco dokázat, tak nic není nemožné. Je to veliká odpovědnost, ale také zároveň radost a každý úspěch našich dětí, i ten nejmenší, přináší velkou radost nejen mě, ale i rodičům, kteří vidí, že jejich dítě netráví bezduše čas u televize, ale už samo něco dokázalo, či se o to snaží.

Pokud je mým životním posláním předávat dětem nejen učení Shorinji Kempo, ale také zdravé životní postoje a zásady a přispěji tím k úspěšnému rozvoji našich dětí, tak jsem velmi rád, že jsem se pro tuto příležitost narodil.

Sensei Miroslav Ponert

Podívejte se do nové galerie: Trénink děti Shorinji Kempo 2012

Samozřejmě bych také rád poděkoval sponzorům, kteří nám pomáhají a podílí se tak na možnosti trénovat Vaše děti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.