Japonský mistr bojového umění opět v Karlových Varech

mistr Tameo Mizuno pri nacviku uderove technikyPrvní víkend v květnu přivítal náš klub Shorinji Kempo Karlovy Vary japonského instruktora senseie Tamea Mizuna 8.Dan Shorinji Kempo, který působí v Londýně jako hlavní instruktor BSKF(Brithish Shorinji Kempo Federation), a dohlíží na rozvoj Shorinji Kempo v ČR.
Dále s japonským mistrem navštívila Karlovy Vary sensei Kadowaki, která měla pověření pro zkoušky, které absolvovali převážně děti našeho klubu.

 Víkendový seminář Shorinji Kempo, pod vedením mistra Mizunal, probíhal na ZŠ Dukelských hrdinů. Semináře se zúčastnilo celkem třicet studentů Shorinji Kempo.   

   

 Mistr Mizuno vyučoval základní techniky Shorinji Kempo, kde se studenti učili údery, bloky, kopy, dále nasazování  znehybňovacích  pák na zápěstí a další techniky potřebné k obraně proti  nebezpečným  útočníkům. Na samotný závěr semináře přednášel  Mizuno filosofii a duchovní prameny Shorinji Kempo.   

 Součástí semináře byly zkoušky na technické stupně, kterých  se zúčastnilo celkem  devatenáct studentů Shorinji Kempo. Zkoušky byly náročné jak po fyzické, tak také po technické stránce. Sensei Kadowaki neodpustila, hlavně starším studentům Shorinji Kempo, žádné chybičky. Nakonec všichni s patřičnou dávkou samurajského přístupu a sebezapření zkoušky zvládli.   

 

Hodnocení semináře dle senseie Mizuna bylo velmi pozitivní. Studenti Shorinji Kempo jsou na velmi dobré technické úrovni, řekl sensei Mizuno. Dále jsem velmi potěšen, že v Karlových Varech vznikla velká základna dětí, což je důležité pro jejich vlastní fyzický, duševní a duchovní  rozvoj , a dále pak pro rozvoj  celého klubu řekl Mizuno.    

Sensei Tameo Mizuno navštěvuje Karlovy Vary na pozvání Miroslava Ponerta prezidenta CFSK (Česká Federace Shorinji Kempo) pravidelně.    

   Jsem rád, že spolupráce s mistrem Mizunem je na velmi dobré přátelské úrovni, a že mistr pravidelně navštěvuje ČR a působí tak na všechny studenty Shorinji Kempo svým příkladem a to nejen ve smyslu bojového umění, ale převážně jako člověk pevného morálního charakteru.    

    

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.